PIIRA - PIIRAINEN - PIIROINEN - PIIRONEN - PIIRANEN
Puheenjohtajalta

Sukulaiset

Pitkäksi venähtäneen kirjoitustauon jälkeen lupaan tiivistää tahtia. Ensimmäiseksi mainitsen että eskilpiira.fi toiminta/kokoukset on liitetty tulevan kesän sukujuhlan ohjelma. Samainen ohjelma, lisättynä jäsenille tarkoitettua tietoa, lähetettiin tällä viikolla jäsenmaksunsa maksaneille.
Toivon runsasta osallistujamäärää tilaisuuteen.

Hallituksen työtä on leimannut sukutietojen tallennus sähköiseen muotoon ja ulkopuolista työvoimaa tarvitaan runsaan aineiston vuoksi. Työttömän henkilön palkkaaminen kysyy byrokratian takia ”lehmän hermoja ” ja monipuolista asiantuntemusta. Niiden tallentamattomien tietojen ( viisinumeroinen luku ) tarkistaminen ja liittäminen tietokantaamme vie runsaasti aikaa.

Toinen kiintoisa kohde on päästä todisteellisesti sukumme alkulähteille Suomessa. Viime aikoina siinä onkin nytkähdetty eteenpäin ja voimme saada siitä esimakua kesällä ja tarkempia tuloksia tuonnempana.

Pitkään meitä työllistänyt sukuseurojen verotus käytäntö saatiin verottajan puolelta katsottuna onnelliseen päätökseen. Puoleltamme asiaa hoitanut, Kanslianeuvos Kari T Ahonen Helsingistä, teki suurenmoisen työn ja päätöksen julkitulon jälkeen ei peitellyt pettymystään. Sukuseuramme oikeudellinen asian eteenpäin vieminen on saavuttanut päämääränsä, ellei mitään uutta ilmene.

Päätöksestä on informoitu Sukuseurojen keskusliittoa ja toivon isomman taustavoiman saavan muutosta aikaan.Yhteydenpito lainlaatijoihin on saanut kannustavan vastaanoton ja toinen tapa viedä asia päätökseen.
Kaiken kaikiaan olemme toimineet esitaistelijoina ja tehneet voitavamme.

Näin äitienpäivän aikaan onnea kaikille äideille ja heidän läheisilleen.
Tavataan Kuhmossa kesällä 2017

Risto Piironen

0 Kommentit
13 May 2017 : Piira


Tuula Piiraisen muistolle

Arvoisat sukuseuran jäsenet

Minun on ilmoitettava surullisesta asiasta, joka on kohdannut seuraamme.

Pitkäaikainen rahastonhoitaja,aktiivinen seuran kehittäjä ja voimavaraTuula Piirainen menehtyi 1.2.2016 kotonaan Kuhmossa rakkaan miehensä kunniapuheenjohtajamme Jorman syliin.

Omaisten toivomuksesta ilmoitan menetyksestämme vasta nyt.

Tuula Piiraisen muistolle

Tuula Piirainen o.s. Romo syntyi Helsingissä 9.4.1950. Lapsuuden aika ja koulunkäynti tapahtui Haagassa. Ylioppilaaksi hän kirjoitti Pohjois-Haagan yhteiskoulusta vuonna 1969 yleisarvosanalla laudatur.

Opiskelupaikaksi valiutui eri vaihtoehdoista Helsingin Kauppakorkeakoulu, jossa pääaineina olivat kielet, kauppakirjeenvaihto ja muut kaupalliset aineet.

Kieliopinnot veivät hänet kesällä 1971 Saksaan, jossa sitten tapasimme. Alkoi yhteinen taipaleemme, jota on kestänyt hänen pois nukkumiseensa 1.2.2016 saakka. Kamppailu pitkää ja vaikeaa sairautta vastaan päättyi kotona.

Kesällä 1975, reilun vuoden Saksassa yhdessä vietetyn opiskelun ja työn jälkeen, päätimme muuttaa Kainuuseen. Silloin alkoi Tuulalla opettajan työura, jonka parissa hän sitten oli aina sairauden aiheuttamaan äänen menetykseen vuonna 2005. Pisin työrupeama oli Kuhmon ammattikoulussa. Kuhmon kotimme valmistui 1981.

Tuula piti opettajan työstään, josta poisjääminen oli hänelle henkisesti kipeä, kun hän joutui siitä luopumaan. Suru oli myös siitä, että hän joutui lopettamaan matkailuoppaana toimimisenkin. Lukemattomat ovat ne koti- ja ulkomaalaisten matkailijoiden ryhmät, jotka hän opasti Kainuun ja Kuhmon asioihin.

Työn ja harrastuksen loppuminen toi uuden harrastuksen: sukututkimuksen. Tutkimalla omaa sukuaan ja sitten myöhemmin myös Piiraisten sukua, hänelle selvisi, että hänen juurensa johtivat isän puolelta Taipalsaarelle ja äidin puolelta Ilomantsiin ja peräti Katerman Tikkaseen. Hän itse sanoikin olevansa paluumuuttaja Kuhmoon. Sukututkimuksessakin hän kehittyi erittäin taitavaksi, ja sai ansioistaan nimityksen Eskil Piira Sukuseura ry:n kunniajäseneksi.

Tuula oli monessa yhdistyksessä ja harrastuksessa mukana hiljaisena toimijana; ei koskaan parrasvaloissa viihtyvänä, vaan hiljaisena puurtajana, useimmiten sihteerinä ja rahastonhoitajana. Hänen isänsä oli sotaveteraani, mikä innosti häntä olemaan aktiivi toimija Kuhmon Sotaveteraanit ry:ssä. Hänelle on myönnetty Suomen Sotaveteraaniliiton ansioristi.

Samaan aikaan palkkatyön kanssa Tuula toimi myös yrittäjänä. Kainuun Yrityspalvelu Ky on ollut yli 30 vuotta meidän yhteinen perheyrityksemme, päätoimialana matkailuun liittyvät tehtävät. Kansainvälisyys on ollut perheessämme jokapäiväinen elämänmuoto.

Lukeminen oli Tuulalla koko elämänsä ajan hyvin tärkeää, samoin perhe ja yhteinen puutarhaharrastuksemme. Tuula piti luonnossa liikkumisesta, ja Ontojärvi oli hänelle hyvin mieluisa. Paljasjalkaisesta Helsingin tytöstä tuli siis kuhmolainen.

Minä, kolme lastamme ja lapsenlapsi, jäämme suuren surun ja kaipauksen valtaan.

Jorma Piirainen

puoliso


0 Kommentit
24 Feb 2016 : Piira


Sukulaiset helmikuussa 2016

Uuden vuoden kunniaksi avataan seuran sivuille puheenjohtajan palsta. Tässä on tarkoitukseni välittää julkista ja ajankohtaista tietoa, jonka tarvetta jäsenkirjeiden välillä esiintyy.

Jäsenistön määrä jatkaa +merkkistä kasvuaan hitaasti, mutta varmasti. Kiitos Teille luottamuksesta.

Viime syksyn jäsenmaksumuistutus toi hyvän palautteen. Osa maksun laiminlyöneistä

jouduttaneen vapauttamaan seuramme jäsenyydestä, jolloin tarpeetonta postitusta vältetään.

Seuran hallitus päättää asiasta seuraavassa kokouksessaan tuossa kevään korvalla.

Vain jäsenmaksun maksaminen on tae jäsenyyden säilymiseen pl vapautetut.

Savo-Karjalan alueen Piira-tietojen päivitys etenee varsin ripeästi. Kiitos asiantuntevien ja tunnollisten opettajien. Toisaalta vastaanottopuolikin on tosi aktiivinen. Tämän työn hedelmiä korjataan tulevaisuudessa.

Seuran taloustilanne on budjetin suuntainen ja maksuvalmius hyvä. Isoja yllättäviä ja äkillisiä kulueriä ei ole ilmaantunut, muutamiin menoihin ennakkoon varautuminen on ollut viisasta.

Verovalitus on edelleen käsittelyssä ja odotellaan, yleensä hyvää ei tehdä pikaisesti.

Seuramatkamme ”Jääkäreiden jalanjäljillä Baltiaan” –toteutuu, mutta ilmoittautumisia

kaivattaisiin vielä lisää. Näin välttyisimme lisämaksulta, joka näillä lähtijöillä n 30 - 40 €/hlö.

Vielä ehtii mukaan, joten katso ”Uutiset” – kohdasta viimeinen jäsentiedote. Sieltä näet matkan ohjelman ja yhteystiedot matkatoimisto Matka-Kyllöseen. Ota vaikka hyvä kaverikin mukaan!

Toivon kuulakkaita kelejä ja nautitaan talvesta.

Risto Piironen

puheenjohtaja

0 Kommentit
16 Feb 2016 : Piira


Content Management Powered by CuteNews

Yhteystiedot (lähetä sähköpostia klikkaamalla): puheenjohtaja, sihteeri, varapuheenjohtaja,
rahastonhoitaja, Sukututkija Jorma Piirainen

Sivuston teknisissä asioissa ota yhteyttä: webmaster.