PIIRA - PIIRAINEN - PIIROINEN - PIIRONEN - PIIRANEN


Kuvatunnistus

(Paina kuvaa hiiren painikkeella nähdäksesi suuremman kuvan.)

Mervi Vainio Kotkasta on lähestynyt sukuseuraa oheisilla kuvilla ja nyt aloitamme uuden tunnistustehtävän.

Mervi kirjoittaa:
"Olen perinut isoäidiltäni Martta Matilda Hiltuselta o.s. Piironen, kotoisin Kuopiosta, nämä kaksi kuvaa. Hautajaiskuvassa ei ole mitään tietoja.
Knallipäinen herra on kovin tutun näköinen, voisiko olla Pekka Piironen? Rouva hänen vierellään taas näyttää vieraalta, voisiko olla Susanna Vilhelmiina, Pekan vaimo? Minulla on hänestä vain kaksi kuvaa, toinen nuorena ja toinen vanhana.
Pojat voisivat olla vasemmalta Oskar Pekka ja toinen Kalle Eemil ja tytär olisi silloin Vilhelmiina,15v? Arkussa olisi August, kuoli 23-vuotiaana?
Naisen ja pojan kuva on otettu Viipurissa ja siihen on lyijykynällä kirjoitettu Hanna Piironen Torvelainen. Martta oli puuseppä Pekka Piirosen 30.01.1852 - 14.9.1932 nuorin lapsi.

Kenen tytär oli Hanna vai oliko hänen jonkun Piirosen vaimo?
Ehkä jollain muulla on sama valokuva."

Sukuseurassa ei ole pystytty löytämään vielä yhteyttä tämän Pekka Piirosen ja Eskilin jälkeläisten kanssa. Enemminkin arvelemme hänen olevan tätä nk. Leppävirran haaran jäsen. Se ei kuitenkaan millään tavoin estä selvittelemästä tätä ongelmaa. Siispä tietoja ja arvauksia kehiin. Pienetkin vihjeet voivat olla arvokkaita.

Yhteystiedot: puheenjohtaja@eskilpiira.fi, sihteeri@eskilpiira.fi, varapuheenjohtaja@eskilpiira.fi, rahastonhoitaja@eskilpiira.fi

Sivuston teknisissä asioissa ota yhteytt webmaster@eskilpiira.fi.