PIIRA - PIIRAINEN - PIIROINEN - PIIRONEN - PIIRANEN
Sukujuhla Joensuussa heinäkuun 11.-12. päivinä
Lauantaina 11.7. järjestetään retki Ilomatsiin. Siellä tutustutaan torjuntataistelujen kulkuun jatkosodan lopussa sekä myös talvisodan tapahtumiin. Esittelijänä on todellinen asiantuntija, eversti evp. Martti Kukkonen, joka on toiminut Pohjois-Karjalan Rajavartioston komentajana.

Tämä ekskursio lähtee liikkeelle 1-2 bussilla Joensuun Tiedepuiston rakennus 1:n edustalta, Länsikatu 15, aamulla klo 9.00. Tutustumme Möhkön suunnan nähtävyyksiin; matkan varrella on kahvittelu-, ruokailu-, kuin myös viinittelymahdollisuus Hermannin viinitilalla, ns. Viinehtimössä. Martti Kukkonen lupaa myös yllättävän nähtävyyden liittyen sota-ajan inhimillisiin miehisiin realiteetteihin. Palaamme matkalta klo 20.00 mennessä Joensuuhun.

Sukuseura joutuu perimään pitkän päivän opastetusta retkestä pienen pääsymaksun, alustavasti noin 15 €, mitä varten pyydetään varaamaan käteistä rahaa. Myös ruokailu ym. ostot retken aikana ovat omakustanteisia.

Sunnuntaina 12.7. on sukujuhla ja -kokous Joensuun Tiedepuiston Louhela-salissa. Ennen juhlaa on kukkalaitteen lasku Joensuu sankarihaudoilla ja osallistumismahdollisuus jumalanpalvelukseen Joensuun ev.lut. kirkossa. Saarnaajaksi pyritään saamaan sukuumme kuuluva pappi.

Pääjuhlan keskeinen teema on siirtolaisuus. Juhlapuheen pitää suurlähettiläs (eläkk.) Kari Karanko aiheesta siirtolaisuus kautta aikojen. Hän esittää myös videon sukuseuran järjestämästä seuramatkasta Yhdysvaltoihin viime kesänä. Kommenttipuheenvuoron pitää Mainessa asuva Dale Piirainen siirtolaisten näkökulmasta. Australian mantereelta puolestaan tuo tervehdyksen Pauli Piiroinen.

Sukuseuran kunniapuheenjohtaja Jorma Piirainen esittää viimeisimpiä tuloksia sukututkimuksesta. Onkohan Piira-heimon sukusiteisiin Savossa ja Karjalassa löytynyt uusia varmistuksia, se kuullaan juhlassa. Tilaisuuden lopussa on ruokailumahdollisuus, jonka jälkeen pidetään virallinen sukukokous.

Juhlapäivien ohjelmasta lähemmin tulevassa jäsenkirjeessä.

Pekka Piironen
0 Kommentit
17 Mar 2015 : Piira
Powered by CuteNews

Yhteystiedot (lähetä sähköpostia klikkaamalla): puheenjohtaja, sihteeri, varapuheenjohtaja,
rahastonhoitaja, Sukututkija Jorma Piirainen

Sivuston teknisissä asioissa ota yhteyttä: webmaster.