PIIRA - PIIRAINEN - PIIROINEN - PIIRONEN - PIIRANEN
Piira-pohjaiset suvut Suomessa

Tilastollinen tutkielma Piira-pohjaiset suvut Suomessa on liitetty Kirjaston sukututkimuksiin. Pääset sinne sivun vasemmasta reunasta tai suoraan tästä.
0 Kommentit
22 Sep 2017 : Piira


Uusi galleria

Sukujuhlan 2017 kuvat on lisätty uuteen galleriaan. Löydät linkin uuteen galleriaan sivun vasemmasta reunasta tai voit siirtyä sinne suoraan tästä.
0 Kommentit
17 Sep 2017 : Piira


Hallituksen päätöksiä 1.10.2016

Hallitus hyväksyi tulevan toimintakauden talousarvion ja toimintasuunnitelman päälinjat. Tulevan vuoden päätapahtuma on sukujuhlat Kuhmossa 1.-2.7.2017. Juhlien valmistelijaksi nimettiin toimikunta Seppo Piirainen, Anja Pulkkinen, Jorma Piirainen ja Risto Piirainen. Sukujuhlien yhteydessä pidetään seminaari, johon kutsutaan kainuulaisten ja kuhmolaisten sukuseurojen edustajia. Seminaarissa kuullaan alan asiantuntijan, Anne Margit Steniuksen, johdatus sukuseuran dna-tutkimukseen. Sukujuhlien yhteydessä paljastetaan myös Eskil Piiran muistomerkki Kuhmonniemen vanhan kirkon paikalle.

Sukuseura ei liity jäseneksi Sukuseurojen keskusliittoon. Sen sijaan sukuseura maksaa Jorma Piiraisen henkilökohtaisen jäsenyyden Suomen sukututkimusseuraan ja Suomen sukuhistorialliseen yhdistykseen.

Hallitus ei hyväksynyt laadittua hallituksen johtosääntöesitystä, joka oli tarkoitettu hallituksen ohjeelliseksi työohjeeksi ja uusien jäsenten perehdytysoppaaksi.

Todettiin että luonnos on lähetetty Sukuseurojen keskusliiton arvioitavaksi ja että keskusjärjestön hallitus on hyväksynyt sen malliohjeeksi jäsenseuroilleen. Todettiin, että sukuseuran verovalitusprosessin jatkotoimenpiteenä varapuheenjohtaja on laatinut artikkeli Sukuseurojen keskusliiton julkaisuun Sukuviesti. Sukuviestistä on otettu lisäpainos ja jaettu verohallinnon, oikeushallinnon, yliopistojen oikeustieteilijöiden valtakunnallisille vaikuttajille sekä median edustajille ja asianajoliiton asiantuntijaryhmälle. Lisäksi teemasta on ollut artikkeleja itäsuomalaisissa maakuntalehdissä.

Edesmenneiden Valdemar Piiraisen ja Kirsti Peuramon omaisille on lähetetty suruadressit. Piirainen oli sukuseuran ensimmäinen puheenjohtaja ja Peuramo sukututkimuksen uranuurtaja.

Sukulipas.fi -sivuston keskeinen sisältö on siirretty eskilpiira.fi -sivustolle.

Pekka Piironen sukuseuran vpj.
0 Kommentit
06 Nov 2016 : Piira


Sukuseuran verovalitusprosessin jälkimaininkeja

Kuten jäsenkirjeessä jo mainittiin korkein hallinto-oikeus ei ottanut käsittelyyn hallinto-oikeuden tekemää kielteistä päätöstä sukuseuramme verovalitusasiassa. Maallikon on vaikea lähteä kamppailemaan maamme huippujuristeja vastaan mutta maallikkokin saa kritikoida ja jopa epäillä päätöksen lainmukaisuutta.

Ohessa mietelmiä ja selvityksiä asiasta.
Ohessa on myös oikeudenkäyntiprosessin asiakirjat (tästä).

1. Pekka Piironen: Sukuseurojen verotuskäytännön lainmukaisuus epäilyttää (tästä)
2. Kari T. Ahonen: Sukuseurojen tuloverotuksen lyhyt historia (tästä)
3. Oikaisuvaatimus verotuksen oikaisulautakuntaan (tästä)
4. Verotuksen oikaisulautakunnan päätös (tästä)
5. Verovalitus hallinto-oikeuteen (tästä)
6. Vastaselvitys hallinto-oikeudelle (tästä)
7. Hallinto-oikeuden päätös (tästä)
8. Valitus Hallinto-oikeuden päätöksestä Korkeimpaan hallinto-oikeuteen (tästä)
9. Korkeimman hallinto-oikeuden päätös (tästä)

Pekka Piironen
Eskil Piira sukuseuran varapuheenjohtaja
0 Kommentit
07 Aug 2016 : Piira


<< 1 2 3 4 5 6 7 8 9 >>

Powered by CuteNews

Yhteystiedot (lähetä sähköpostia klikkaamalla): puheenjohtaja, sihteeri, varapuheenjohtaja,
rahastonhoitaja, Sukututkija Jorma Piirainen

Sivuston teknisissä asioissa ota yhteyttä: webmaster.