PIIRA - PIIRAINEN - PIIROINEN - PIIRONEN - PIIRANEN
Sukututkija/kunniapuheenjohtaja Jorma Piirainen Kuhmolaisessa 24.12.2020

Paikallislehti Kuhmolainen kirjoitti "elämänmenoa" artikkelin Jormasta joulukuussa 2020. Artikkeli kertoo Jorman kuulumisista vuodelta 2020. Jutun voi lukea Kuhmolaisen sivuilta.
0 Kommentit
28 Dec 2020 : piira


Matkakertomus Solevetskiin

Usean viilauksen, lisäyksen ja päätöksen jälkeen kirjastoon on lisätty luettavaksi opettaja Erkki Peltosen matkakertomus Solevetskiin.
Kertomus on julkaistu Päivälehdessä v 1903 syksyn aikana ja matkalla oli mukana nurmeksen Saramolta Pekka Piironen.

Toivottavasti matkakertomus toimii inspiraationa muille kertomaan omia matkakokemuksiaan nykyajasta ja menneestä!
0 Kommentit
14 Sep 2020 : piira


Kari Karanko In memoriam


Kari Juhani Karanko 1941 - 2020

Kari syntyi Suomussalmella Jouko ja Hilkka Karangon kuusilapsiseen perheeseen. Hänen isänäitinsä oli Aina Maria Tuomaksen tytär Piironen s. 1.7.1873 Nurmes Mustola 15. Piirosen suvun jäsenet olivat tuon ajan Nurmeksessa aktiivisia useilla eri aloilla. Heistä mainittakoon vain Thomas Piironen ”Ukko-Tuomas”, joka toimi mm. muusikkona, räätälinä ja ennen kaikkea herätysliikkeen saarnaajana sekä Paavo Ruotsalaisen ystävänä. Henkikirjojen mukaan suku tuli Nurmeksen Saramolle Kuhmosta vuonna 1729. Suku polveutuu Eskilin toiseksi nuorimmasta pojasta Henrikistä.

Kari oli aktiivinen ja pidetty sukuseuran jäsen. Olemme saaneet nauttia hänen valoisasta luonteestaan sukujuhlien juhlapuhujana, käytäväkeskustelijana, tietolähteenä sekä toimintaan innostajana. Sukuseuran matkalla Yhdysvaltoihin osallistujat tutustuivat YK:n päämajaan. Kari toimi tilaisuuden koordinaattorina. Ilman hänen asiantuntemustaan käyntimme siellä ei olisi toteutunut yhtä antoisana.

Kari piti yhteyttä seuraan säännöllisesti ja oli kiinnostunut sen toiminnasta. Vielä pari viikkoa ennen menehtymistään hän puhelimen välityksellä kyseli kuulumisia seurastamme. Toukokuun 9. päivänä 2020 pitkällinen sairaus lopulta mursi Karin. Tulemme kiitollisina muistamaan hänen suuren työpanoksensa sukuseuramme eteen.

Kunnioituksella

Risto Piironen pj
Eskil Piira sukuseura ry
0 Kommentit
21 May 2020 : piira


Sukuseuran jäsenet

Corona-19, on saavuttanut kotimaamme ja altistusluvut nousevat suuremmiksi päivä päivältä. Suorana vaikutuksena tästä on, että kesäkuuksi valmisteltu sukuseuran matka on päätetty siirtää toistaiseksi myöhäisempään ajankohtaan. Tarkempi ajankohta varmistuu epidemian keston mukaan. Matkasta tiedottaminen ajoittuu loppukesään.

Lähiaikoina posti tuo Teille viimeisimmät ja tärkeimmät tiedot seuramme asioista.

Toivon kaikille vahvaa terveyttä.

Risto
0 Kommentit
21 Mar 2020 : piira


<< 1 2 3 4 5 6 7 8 9 >>

Powered by CuteNews

Yhteystiedot (lähetä sähköpostia klikkaamalla): puheenjohtaja, sihteeri, varapuheenjohtaja,
rahastonhoitaja, Sukututkija Jorma Piirainen

Sivuston teknisissä asioissa ota yhteyttä: webmaster.