PIIRA - PIIRAINEN - PIIROINEN - PIIRONEN - PIIRANEN
Puheenjohtajalta

Sukulaiset

Pitkäksi venähtäneen kirjoitustauon jälkeen lupaan tiivistää tahtia. Ensimmäiseksi mainitsen että eskilpiira.fi toiminta/kokoukset on liitetty tulevan kesän sukujuhlan ohjelma. Samainen ohjelma, lisättynä jäsenille tarkoitettua tietoa, lähetettiin tällä viikolla jäsenmaksunsa maksaneille.
Toivon runsasta osallistujamäärää tilaisuuteen.

Hallituksen työtä on leimannut sukutietojen tallennus sähköiseen muotoon ja ulkopuolista työvoimaa tarvitaan runsaan aineiston vuoksi. Työttömän henkilön palkkaaminen kysyy byrokratian takia ”lehmän hermoja ” ja monipuolista asiantuntemusta. Niiden tallentamattomien tietojen ( viisinumeroinen luku ) tarkistaminen ja liittäminen tietokantaamme vie runsaasti aikaa.

Toinen kiintoisa kohde on päästä todisteellisesti sukumme alkulähteille Suomessa. Viime aikoina siinä onkin nytkähdetty eteenpäin ja voimme saada siitä esimakua kesällä ja tarkempia tuloksia tuonnempana.

Pitkään meitä työllistänyt sukuseurojen verotus käytäntö saatiin verottajan puolelta katsottuna onnelliseen päätökseen. Puoleltamme asiaa hoitanut, Kanslianeuvos Kari T Ahonen Helsingistä, teki suurenmoisen työn ja päätöksen julkitulon jälkeen ei peitellyt pettymystään. Sukuseuramme oikeudellinen asian eteenpäin vieminen on saavuttanut päämääränsä, ellei mitään uutta ilmene.

Päätöksestä on informoitu Sukuseurojen keskusliittoa ja toivon isomman taustavoiman saavan muutosta aikaan.Yhteydenpito lainlaatijoihin on saanut kannustavan vastaanoton ja toinen tapa viedä asia päätökseen.
Kaiken kaikiaan olemme toimineet esitaistelijoina ja tehneet voitavamme.

Näin äitienpäivän aikaan onnea kaikille äideille ja heidän läheisilleen.
Tavataan Kuhmossa kesällä 2017

Risto Piironen

0 Kommentit
13 May 2017 : Piira
Powered by CuteNews

Yhteystiedot (lähetä sähköpostia klikkaamalla): puheenjohtaja, sihteeri, varapuheenjohtaja,
rahastonhoitaja, Sukututkija Jorma Piirainen

Sivuston teknisissä asioissa ota yhteyttä: webmaster.