PIIRA - PIIRAINEN - PIIROINEN - PIIRONEN - PIIRANEN
Sukukokous 2023

Eskil Piira Sukuseura ry 40 vuotta – ja uudeksi nimeksi Piira-heimo Sukuseura ry

Eskil Piira Sukuseuran 40-vuotisjuhlallisuudet pidettiin Kuhmossa 3-päiväisenä tapahtumana 25.8. - 27.8. Sukukokouksessa päätettiin mm. uudesta nimestä sukuseuralle ja päivitettiin seuran säännöt.

Voit katsoa säännöt tästä.
Pekka Piirosen kirjoittamaan tekstiin tapahtumasta voi tutustua täältä.0 Kommentit
16 Sep 2023 : piira


Vika verkkosivuilla

Vika Eskil Piira sukuseuran verkkosivuilla esti Uutiset sekä Puheenjohtajalta sivun näkymisen.
Virhe on nyt korjattu ja sivut toimivat normaalisti.

0 Kommentit
12 Mar 2023 : piira


Sukuseuran tapaaminen ja sukukokous lauantaina 28.8.2021

Sukuseuran tapaaminen ja sukukokous lauantaina 28.8.2021 Heinäveden Vesileppiksessä


”Vallan vaihto” Väistyvä puheenjohtaja Risto Piironen, seuran uusi puheenjohtaja Erkki Piirainen ja oikealla sukukokouksen puheenjohtaja Seppo Piirainen.
Kuva: Roine Piirainen (2021)


Tilaisuus houkutteli paikkalle kolmisenkymmentä osallistujaa. Vanhat tutut tapasivat toisiaan, ja ohjelma oli niukempi kuin aikaisemmin koronatilanteesta johtuen. Teams-sovelluksen avulla tapaamiseen osallistui kahdeksan sukuseuran jäsentä, kaukaisin Australiasta.

Alkuseurustelujen ja kahvituksen jälkeen alkoi varsinainen ohjelma. Tilaisuuden avasi väistyvä puheenjohtaja Risto Piironen. Leppävirran kunnan tervehdyksen toi kunnanvaltuuston uusi puheenjohtaja Anne Aholainen. Ari Kolehmainen esitteli omaa osuuttaan tulevassa sukukirjassa. Arin työn pohjana ovat asiakirjojen lisäksi dna-tutkimukset. Ne osoittavat, että Savon Leppävirran Niinimäen seutuvilla on ollut jo ainakin 1400-luvulta lähtien kainuulaisten, savolaisten ja pohjoiskarjalaisten Piira-heimon haarojen alkukoti. Uuden tulevan kirjan nimeksi paljastui Piira-heimon juurilla. Samalla julkaistiin noin 300 sivua käsittävän kirjan etukansi. Sukukirjan ennakkomyynti alkoi.

Ruokailun jälkeen Pirkko Mönkkönen luennoi sanomamiehistä, Kuhmon Lammasperän Piiraisten sanankuljettajadynastiasta. Luento pohjautui dosentti Jukka Kokkosen uusimpaan kirjaan Rajan rauha (SKS). Roine ja Seppo Piirainen kertoivat sukututkimuksistaan ja kannustivat muita esimerkillään mielenkiintoisen harrastuksen pariin. He ovat tallentaneet sukunsa vaiheita ja julkaiseet ne kirjana. Pitkäaikainen Eskil Piira -sukuseuran hallituksen jäsen, varapuheenjohtaja ja sihteeri Marja Liisa Lampinen Helsingistä oli Risto Piirosen haastateltavana. Marja Liisa kertoi kuhmolaisista taustoistaan ja ajasta, jolloin hän oli koululainen. Lämmöllä hän muisteli niitä monia kesiä, joina hän on osallistunut Kuhmon kamarimusiikki -festivaaleille.

Sukukokouksen puheenjohtajaksi valittiin Seppo Piirainen. Kokouksessa valittiin seuralle uusi hallitus. Seuran puheenjohtajaksi valittiin kuhmolainen Erkki Piirainen, varapuheenjohtajaksi Ismo Markkanen ja sihteeriksi Tarja Piironen. Hallituksen muut jäsenet seuraavaksi kahdeksi vuodeksi ovat Pirkko Mönkkönen, Tuomas Piirainen, Matti Piironen ja Pekka Piironen. Varajäseneksi valittiin Jani Piirainen, Jorma Piirainen ja Timo Piirainen. Rahastonhoitajaksi on Jorma Piirainen. Uusi hallitus piti ensimmäisen kokouksensa heti sukukokouksen jälkeen.


0 Kommentit
17 Oct 2021 : piira


Kevätpuhalluksen historiikki

Sukuseuran kunniapuheenjohtaja, sukututkija Jorma Piirainen on ollut sukututkimuksen lisäksi monessa mukana. Yksi Jorman sydäntä lähellä olevista asioista on puhallinmusiikki. Hän on ollut mukana Kuhmon Puhallinmusiikin ystävien järjestämässä Kuhmon Kevätpuhalluksesta alusta alkaen.

Voit vilkaista lyhyen historiikin kirjastoon lisätystä PDF:stä.

0 Kommentit
08 Jun 2021 : piira


<< 1 2 3 4 5 6 7 8 9 >>

Powered by CuteNews

Yhteystiedot (lähetä sähköpostia klikkaamalla): puheenjohtaja, sihteeri, varapuheenjohtaja,
rahastonhoitaja, Sukututkija Jorma Piirainen

Sivuston teknisissä asioissa ota yhteyttä: webmaster.